Maak deze heerlijke risotto ovenschotel met kip, broccoli en kaas in één handomdraai. Deze avondmaaltijd is super makkelijk te maken en je hebt maar één pan nodig. Dat scheelt dus weer afwas. Fijn!
6 redenen je dit gerecht geweldig zult vinden
Benieuwd waarom dit gerecht een echte aanrader is? Hieronder vind je 7 redenen waarom je deze maaltijd absoluut moet proberen!
- Je maakt alles in één pan. Het scheelt een hoop afwas.
- Het is makkelijk te maken.
- Het staat binnen 40 minuten op tafel.
- Het is toegankelijk. Veel mensen zullen dit lekker vinden.
- Het is simpel maar ook gezond. Echte comfort food in een gezond jasje.
- Het is ook een gerecht voor beginners
Dit heb je nodig
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 2 kopjes ongekookte rijst, gespoeld
- 3 kopjes kippenbouillon
- 1 kopje water
- 2 kopjes broccoli, in kleine roosjes gesneden
- 1 kopje melk
- 2 kopjes geraspte scherpe cheddar kaas (of zakje van ca. 150 gram)
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Recept gaat verder onder de foto >>
Zo maak je het
Bereiding:
- Snijd de kipfilets in blokjes van 2 bij 2 cm. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en meng goed.
- Verwarm een grote pan op middelhoog tot hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Als de olie heet is, voeg dan de in blokjes gesneden kip toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten aan alle kanten bruin.
- Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord. Zet het apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak deze ongeveer 5 minuten tot hij zacht en glazig wordt.
- Voeg de gehakte knoflook toe en roer ongeveer 30 seconden om het aroma vrij te maken.
- Voeg de gebakken kip terug toe aan de pan.
- Spoel ondertussen de rijst af.
- Voeg de gespoelde rijst, kippenbouillon en water toe. Meng alles en breng het aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en dek af met een deksel.
- Voeg na 10 minuten de gehakte broccoli(roosjes) toe en roer het erdoor heen. Dek af met het deksel en kook tot de rijst volledig gaar is. Blijf af en toe roeren.
- Verwarm de oven voor op 220° graden.
- Voeg als de rijst gaar is de melk toe en roer het door. Voeg vervolgens 1 kopje (of zakje) geraspte cheddar toe en roer de cheddar door het gerecht.
- Strooi de rest van de kaas erover en zet de pan ongeveer 10-15 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is en borrelt.
- Breng het op smaak met zout en peper naar wens. Serveer het gerecht warm en geniet van deze heerlijke risotto ovenschotel met kip, broccoli en kaas.
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties