Vezelrijke Choco Bananenbrood

Gepubliceerd op 15 juli 2023 om 10:10

Deze bananen-chocoladebroodrecept is een perfecte keuze voor degenen die op zoek zijn naar een gezondere snack. Het zit boordevol vezels dankzij de toevoeging van havermout, spelt, rijpe bananen en zoete dadels. Dus zeg vaarwel tegen gewone brownies want dit is een betere keuze en het smaakt ook gewoon heel lekker!

We houden allemaal van een heerlijk stuk cake of een smeuïg bananenbrood, maar wat als ik je vertel dat je kunt genieten van een gezondere versie zonder in te leveren op smaak? Bij deze ik mijn favo recept voor Choco Bananenbrood, een vezelrijk en voedzaam alternatief dat je smaakpapillen zal verwennen en je lichaam zal voeden met essentiële voedingsstoffen. Ontdek in deze blog waarom dit vezelrijke brood een betere keuze is dan traditionele cakes of bananenbroden, en leer over de gezondheidsvoordelen die het biedt.

Choco Bananenbrood: Een Prima Tussendoortje!

Met ongeveer 220 calorieën per plak, 5 gram vezels en 6 gram eiwitten is dit brood een uitstekende keuze als tussendoortje. Bovendien bevat het geen tarwe, waardoor het vriendelijker is voor je hormoonhuishouden. Tarwe kan namelijk moeilijk verteerbaar zijn voor je darmen, maar in dit recept gebruik ik spelt en haver als basis, waardoor het een betere keuze is.


Om het brood zoet te maken, voeg ik pure chocolade, dadels, agavesiroop, een beetje rietsuiker en vanille druppels toe. Deze natuurlijke zoetstoffen geven het brood een heerlijke smaak zonder overmatig gebruik van geraffineerde suikers. Deze gezondere alternatieven zorgen voor een zoete smaak zonder de grote pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel, waardoor je energie niveaus stabieler blijven. Zo kun je genieten van een zoete traktatie met de wetenschap dat je ook je lichaam voedt met voedzame ingrediënten.

 

Vezels spelen een cruciale rol in het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel en het bevorderen van een verzadigd gevoel, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing.

 

Speciale glace van avocado

Glace op basis van avocado is een gezonder alternatief voor traditionele glazuren. Avocado's zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, die gunstig zijn voor het hart en het cholesterolgehalte helpen verlagen. Dit glazuur bevat natuurlijke vetten in plaats van transvetten of verzadigde vetten. Bovendien zijn avocado's vezelrijk, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en het verzadigingsgevoel verlengt.

Het glazuur op basis van avocado biedt ook een romige textuur en een subtiele, zoete smaak, waardoor het perfect is voor het versieren van gebak zonder extra toegevoegde suikers. Geniet van een gezond en smakelijk glazuur met avocado als basis. Ik houd zelf niet zo van de smaak van avocado dus ik heb er extra cacao doorheen gegooid.

Ingrediënten

 

  • 2 Rijpe Bananen
  • 1 Kopje Havermeel
  • 1 Kopje Speltmeel
  • 1/2 Kopje (Medjool) Dadels (geweekt in heet water gedurende 5 minuten en uitgelekt)
  • 200 ml (Haver/Amandel) Melk
  • 1 Kopje Cacao Poeder
  • 3 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Cacao Poeder
  • Vanille Extract druppels naar smaak
  • 3 eetlepels Rietsuiker
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1 schep Chocolade Proteïne poeder
  • Snufje Zout
  • 80g Pure Chocoladechips

 

Chocolade Avocado Glazuur

  • 1 Rijpe Avocado
  • 2 eetlepels Siroop
  • 3 eetlepels Cacao Poeder
  • 2 eetlepels Rietsuiker
  • 1 theelepel Vanille Extract

Garnering

  • Geschaafde Pure Chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet de bakvorm in.
  2. Doe de bananen en dadels als eerst in de blender en mix tot ze gepureerd zijn. Voeg alle andere ingrediënten toe (behalve de chocoladechips) en mix tot alles goed gecombineerd is. Voeg tot slot de chocoladechips toe en roer het door.
  3. Doe het beslag in de cakevorm en bak in de oven gedurende 50-60 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Doe alle glazuuringrediënten in een kom en gebruik een handmixer om tot een glad mengsel te mixen. Glazuur het bananenbrood ermee, garneer met geschaafde chocolade, snijd in plakken en geniet ervan! Bewaar in de koelkast gedurende 3-4 dagen, of vries het in.

 

Eet smakelijk!

Vond je deze blog interessant? Laat dan een reactie achter hieronder of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Ontvang 1x per maand inspiratie, kennis en ervaringen over mindset, gezondheid en voeding.

 

-x- Demi

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.